40 dk.6 kişilik
Malzemeler2 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı susam
Yarım Çay kaşığı tuz
- Soğanı soyup kıyın.
- Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
- Kıymayı ilave edip kavurun.
- Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
- Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
- Soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
- Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
- Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.)
Bulgurlu Börek yemeği tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder