12 Haziran 2013 Çarşamba

Bulgurlu Börek

40 dk.6 kişilik
Malzemeler2 Adet yufka 
250 gr kıyma 
1 Çay bardağı bulgur 
1 Adet soğan 
1 Kahve fincanı su 
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber 
Yarım çay kaşığı karabiber 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ 
1 Çay kaşığı biber salçası 
1 Fincan çekilmiş ceviz 
1 Çorba kaşığı margarin 
1 Yumurta sarısı 
1 Tatlı kaşığı susam 
Yarım Çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  • Soğanı soyup kıyın.
  • Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  • Kıymayı ilave edip kavurun.
  • Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
  • Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
  • Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
  • Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.)
Bulgurlu Börek yemeği tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder