Bezelyeli tavuk budunun malzemeleri ve hazırlanışı...
6 kişilik
Malzemeler
2 büyük tavuk budu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
Malzemeler
2 büyük tavuk budu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
Bezelyeli karışım için
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo bezelye
Yarım demet taze nane
Tuz
1 kesme şeker
Yapılışı: İyice kavurduğunuz soğana bezelyeleri ekleyin. Kırmızı dolmalık biber de koyabilirsiniz. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su koyun, 20 dakika kadar pişirin. İçine kıyılmış naneyi ekleyin, beş dakika daha ocakta tutun. Bunun bir kısmını tavuk butlarının içine doldurabildiğiniz kadar doldurun, açılmasın diye kürdanla tutturun. Tavuk butlarını tavada tereyağında kızartın, üzerine salçalı su ve sarımsak ekleyip pişmeye bırakın. Fırında da çok güzel pişiyor. Servis yaparken bezelyeleri de yanına yerleştirin, zaten içinden de dökülenler oluyor pişerken.
Buğdaylı semizotu salatası
8 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 limon
1 soğan
2 kırmızı dolmalık biber
1 demet semizotu
Zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Yapılışı: Buğdayı akşamdan ıslatın, sabahleyin üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı halka halka doğrayıp tuzla ovun. Kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış buğdayı, nohudu, kıyılmış semizotunu, hazırladığınız diğer malzemeyi bir kabın içine alın. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kocaman servis kâsesine aktarıp, haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyin.
Kat kat poğaça
6 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
İçi için
İstediğiniz herhangi malzeme
Yapılışı: Ilık sütü ve mayayı karıştırın, un serpin, kabarıncaya kadar 10 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, yumurta, karbonat, limon suyu, tereyağı, mahlep ve un ekleyerek birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp, üzeri kapalı olarak kabarması için 30 dakika bekleyin. Daha sonra hamurdan iki beze yapın. Bezeleri unlanmış zeminde açıp rulo yapın, bıçakla üç parmak eninde kesin. Her birini elinizle açın, istediğiniz iç malzemeyi koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizdiğiniz poğaçaları üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın
Mısır unlu ekmekçikler
8 kişilik
Malzemeler
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
120 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kaymak
3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı: Yumurta, yoğurt ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine kaymak, yulaf ezmesi, mısır unu, un, kabartma tozu, karbonat ve istenirse kıyılmış dereotu ekleyip yoğurun. Bu hamur kıvamını bulunca elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin, 190 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin, kahvaltıda ya da beş çayında ev yapımı ekmeklerle misafirlerinizi şaşırtın.
Diyet makarna
8 kişilik
Malzemeler
1 paket kepekli makarna
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram beyaz peynir
Domates ve dereotu
Yapılışı: Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün, tereyağı ekleyip karıştırın. Diyet yapıyorsanız zeytinyağı ekleyin. Makarnaya ezilmiş peyniri, sütü koyup biraz bekleyin. Süt pişen makarnanın hem tadını hem de görüntüsünü güzelleştirecek. Üzerine doğranmış domatesleri ve dereotunu serpiştirip sofraya getirin. Doyurucu ve tok tutan bir makarna oluyor, denemenizi öneririm.
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo bezelye
Yarım demet taze nane
Tuz
1 kesme şeker
Yapılışı: İyice kavurduğunuz soğana bezelyeleri ekleyin. Kırmızı dolmalık biber de koyabilirsiniz. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su koyun, 20 dakika kadar pişirin. İçine kıyılmış naneyi ekleyin, beş dakika daha ocakta tutun. Bunun bir kısmını tavuk butlarının içine doldurabildiğiniz kadar doldurun, açılmasın diye kürdanla tutturun. Tavuk butlarını tavada tereyağında kızartın, üzerine salçalı su ve sarımsak ekleyip pişmeye bırakın. Fırında da çok güzel pişiyor. Servis yaparken bezelyeleri de yanına yerleştirin, zaten içinden de dökülenler oluyor pişerken.
Buğdaylı semizotu salatası
8 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 limon
1 soğan
2 kırmızı dolmalık biber
1 demet semizotu
Zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Yapılışı: Buğdayı akşamdan ıslatın, sabahleyin üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı halka halka doğrayıp tuzla ovun. Kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış buğdayı, nohudu, kıyılmış semizotunu, hazırladığınız diğer malzemeyi bir kabın içine alın. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kocaman servis kâsesine aktarıp, haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyin.
Kat kat poğaça
6 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
İçi için
İstediğiniz herhangi malzeme
Yapılışı: Ilık sütü ve mayayı karıştırın, un serpin, kabarıncaya kadar 10 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, yumurta, karbonat, limon suyu, tereyağı, mahlep ve un ekleyerek birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp, üzeri kapalı olarak kabarması için 30 dakika bekleyin. Daha sonra hamurdan iki beze yapın. Bezeleri unlanmış zeminde açıp rulo yapın, bıçakla üç parmak eninde kesin. Her birini elinizle açın, istediğiniz iç malzemeyi koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizdiğiniz poğaçaları üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın
Mısır unlu ekmekçikler
8 kişilik
Malzemeler
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
120 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kaymak
3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı: Yumurta, yoğurt ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine kaymak, yulaf ezmesi, mısır unu, un, kabartma tozu, karbonat ve istenirse kıyılmış dereotu ekleyip yoğurun. Bu hamur kıvamını bulunca elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin, 190 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin, kahvaltıda ya da beş çayında ev yapımı ekmeklerle misafirlerinizi şaşırtın.
Diyet makarna
8 kişilik
Malzemeler
1 paket kepekli makarna
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram beyaz peynir
Domates ve dereotu
Yapılışı: Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün, tereyağı ekleyip karıştırın. Diyet yapıyorsanız zeytinyağı ekleyin. Makarnaya ezilmiş peyniri, sütü koyup biraz bekleyin. Süt pişen makarnanın hem tadını hem de görüntüsünü güzelleştirecek. Üzerine doğranmış domatesleri ve dereotunu serpiştirip sofraya getirin. Doyurucu ve tok tutan bir makarna oluyor, denemenizi öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder