11 Haziran 2013 Salı

Patlıcanlı köfte

İşte Patlıcanlı köfte'nin tarifi malzemeleri ve hazırlanışı...

Patlıcanlı köfte 
6 kişilik
Malzemeler 
6 küçük boy patlıcan
400 gram yağlı kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
Kimyon, kekik, karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Patlıcanların üzerini enlemesine bıçakla kesin, ama dilimlere ayırmayın. Köftesi için kıymayı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatla yoğurun. Patlıcandaki dilimlerin arasına dışarı taşacak şekilde bol bol yerleştirin. Fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı ve salçayı karıştırıp bir miktarda suyla patlıcanların üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Serinletici diyet dondurma 
4 kişilik
Malzemeler
500 gram süzme yoğurt
4 çorba kaşığı bal
100 gram Antep fıstığı
100 gram çilek
100 gram karadut
2 paket vanilya
1 limon suyu
Yapılışı: Diyet olduğu için şeker koymadım ama çocuklarınıza hazırlayacaksanız bir çay bardağı kadar şeker ilave edebilirsiniz. Yoğurdu balla çırpın; vanilya, limon suyu ve püre haline getirilmiş meyveyle karıştırın. İllaki çilek, karadut olması gerekmiyor evde hangi meyve varsa katabilirsiniz. Antep fıstığını toz haline getirip ekleyin. Derin dondurucuda bir iki saat kadar bekletip dondurma kaşığıyla kuplara yerleştirin. Süsleyip servis yapın. Bu şekilde güzel ve sağlıklı bir dondurmanız oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder