12 Haziran 2013 Çarşamba

Füme Balık Ezmesi

Ordövr tabaklarınızda mutlaka görmek isteyeceğiniz füme balık ezmesi, aynı zamanda çok güzel bir meze olarak da sofralarda yerini alabilir.
f%C3%BCme bal%C4%B1k ezmesi Füme Balık Ezmesi Tarifi
Gerekli Malzemeler
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram füme uskumru balığı
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
  1. Balığın derisi çıkartılır ve etleri kılçıklarından ayıklanır. Küçük parçalar halinde doğranır ve bir kapta iyice dövülerek, blenderla püre kıvamına gelene kadar çekilir.
  2. Haşlanmış katı yumurtaların sarıları alındıktan sonra ezilerek parçalara bölünür ve bir kapta dövülerek tereyağına katılır.
  3. Arasız bir biçimde karıştırarak, dövülmüş balık ilave edilir.
  4. İsterseniz enjektör şeklinde süslü bir şekilde sıkabilir isterseniz kanepelerin üzerine sürebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun
Besin Degerleri :
Kalori: 180 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder