Ordövr tabaklarınızda mutlaka görmek isteyeceğiniz füme balık ezmesi, aynı zamanda çok güzel bir meze olarak da sofralarda yerini alabilir.
Gerekli Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 150 gram füme uskumru balığı
- 3 yumurta
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Balığın derisi çıkartılır ve etleri kılçıklarından ayıklanır. Küçük parçalar halinde doğranır ve bir kapta iyice dövülerek, blenderla püre kıvamına gelene kadar çekilir.
- Haşlanmış katı yumurtaların sarıları alındıktan sonra ezilerek parçalara bölünür ve bir kapta dövülerek tereyağına katılır.
- Arasız bir biçimde karıştırarak, dövülmüş balık ilave edilir.
- İsterseniz enjektör şeklinde süslü bir şekilde sıkabilir isterseniz kanepelerin üzerine sürebilirsiniz.
- Afiyet olsun
Besin Degerleri :
Kalori: 180 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder