Her gittiğiniz lokanta menülerinde ismini okuduğunuzda yapımı zor bir tarif olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.Aslında soya soslu tavuk o kadarda yapımı çok uğraşı ve zaman gerektirmeyen bir tarif olup yapılışı da oldukça pratiktir.
Gerekli Malzemeler
- 250 gram julyen şeklinde doğranmış tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı çeşni
- 3 yemek kaşığı kadar soya sosu
- 200 ml süt kreması
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 4-5 adet orta boy mantar
Hazırlanışı
- Julyen şeklinde doğranmış tavuklarımızı teflon tava içerisinde 7-8 dakika kadar kısık ateşte az yağda kavuruyoruz.
- Ardından resimde gördüğünüz şekilde biberlerimizi doğrayıp ilave ediyoruz.
- İki-3 dakika sonra mantarları ilave edip 2-3 dakika kısık ateşte kavurup 1 yemek kaşığı sebze çeşnisini serpiştiriyoruz.
- Son aşama olarak soya sosumuzdan yaklaşık 3 yemek kaşığını dolduracak kadar soya sosunu üzerine döküyoruz.
- Ve hemen ardından süt kremamızdan 200 ml kutunun çeyreğini üzerine ekleyerek Bir dakika kadar karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
- Soya soslu tavuğumuz servise hazırdır… :)
Notlar :
Kesinlikle tuz kullanmayın çeşni ve soya tuz ihtiyacını karşılar tuz eklerseniz aşırı tuzlu olur…
0 yorum:
Yorum Gönder