Değişik bir makarna tarifi arayanla Pirinç Şehriyeli tavuk tarifimize mutlaka bakmalılar. Yapımı çok kolay olmasa da lezzeti gerçekten müthiş.
Gerekli Malzemeler
- 2 adet salçalık (kapya) biber (ben derin dondurucudaki biberlerimden kullandım)
- * 2 adet yeşil biber
- * 1 adet soğan
- * 2 diş sarımsak
- * 80 gr rice vermicelli (pirinç şehriyesi)
- * 1 küçük çorba tası dolusu didiklenmiş tavuk
- * 1 çay kaşığı kimyon
- * 1 çay kaşığı kekik
- * 1 çay kaşığı reyhan
- * 1 çay kaşığı köri
- * 1 çay kaşığı tuz
- * Bir miktar karabiber
- * 1 çay kaşığı susam yağı
- * 1 yemek kaşığı soya sosu
- * 2 çay kaşığı acı sos
- * Zeytin yağı
- * Az miktarda tavuk suyu ve kaynar su
Hazırlanışı
- Elinizdeki tüm malzemeleri (tavuk da dahil) julyen doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyup sırasıyla soğanları, yeşil biberleri, kapya biberleri ve sarımsakları soteleyin.
- En son tavuğu ekleyip soteleyin. Hepsi pişince ocağı söndürüp susam yağı, soya sosu, acı sos ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumasın diye ağzına bir kapak örtün.
- Bir tencerede az miktardaki tavuk suyunu ve normal suyu kaynatın. Pirinç şehriyelerini tencereye alın.
- Yaklaşık 5-8 dakika sonra pişiyor pirinç şehriyeleri. Makarna gibi kontrol ederek anlayabilirsiniz pişme durumunu.
- Çok ince olduğu için çabuk pişiyor. Fazla tutmayın, hamur olur. Pişen şehriyelerin içine çeşmeden bir miktar soğuk su ekleyin ve hafifçe karıştırıp (kaşık sokmadan, kırmadan!) süzün.
- Sonra şehriyeleri elinizle yuvarlak bükümlü bir halde servis tabağına alın ve tavadaki içi üstüne koyup servis edin. Afiyet olsun.
Besin Degerleri :
Kalori: 286
0 yorum:
Yorum Gönder