12 Haziran 2013 Çarşamba

Kağıtta Tavuk Budu Tarifi

Her zaman yaptığınız tavuk yemeklerinden farklı bir şey isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.
Ka%C4%9F%C4%B1tta Tavuk Budu Kağıtta Tavuk Budu Tarifi
Gerekli Malzemeler
  • 5 tavuk budu
  • Yarım limon
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • Tuz, karabiber
  • 2 tabaka yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
  1. Tavuk butlarını yıkayıp,kurulayalım ve limon suyu ile ovalım.
  2. Tuz ve karabiber serpip bekletelim.
  3. Yağlı kağıdı 5 kare parçaya bölelim.
  4. Soğanları piyazlık doğrayıp,kağıtların ortasına eşit miktarda yerleştirelim.
  5. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, soğanların üzerine birer dilim yerleştirelim.
  6. Üzerlerine birer parça tavuk budu yerleştirelim.
  7. Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarlarını kapatalım.Kenarlarını bükelim.
  8. Fırın tepsisine paketlerimizi dizelim.
  9. Üzerlerine hafif yağ sürüp, 180 derece ısıda , fırında pişirelim.
  10. Paket kağıtlarının üzeri pembeleşince,butlar da kızarmaya başlamış demektir.
  11. Tabaklara paketleri ile birlikte butları alıp,haşlanmış bezelye garnitürü ile servis yapılabilir.
Notlar :
Bu yemek tarifi Emine Beder tariflerinden alıntı olarak yazılmıştır.
Besin Degerleri :
Kalori: 205 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder