Her zaman yaptığınız tavuk yemeklerinden farklı bir şey isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
- 5 tavuk budu
- Yarım limon
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 soğan
- Tuz, karabiber
- 2 tabaka yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
- Tavuk butlarını yıkayıp,kurulayalım ve limon suyu ile ovalım.
- Tuz ve karabiber serpip bekletelim.
- Yağlı kağıdı 5 kare parçaya bölelim.
- Soğanları piyazlık doğrayıp,kağıtların ortasına eşit miktarda yerleştirelim.
- Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, soğanların üzerine birer dilim yerleştirelim.
- Üzerlerine birer parça tavuk budu yerleştirelim.
- Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarlarını kapatalım.Kenarlarını bükelim.
- Fırın tepsisine paketlerimizi dizelim.
- Üzerlerine hafif yağ sürüp, 180 derece ısıda , fırında pişirelim.
- Paket kağıtlarının üzeri pembeleşince,butlar da kızarmaya başlamış demektir.
- Tabaklara paketleri ile birlikte butları alıp,haşlanmış bezelye garnitürü ile servis yapılabilir.
Notlar :
Bu yemek tarifi Emine Beder tariflerinden alıntı olarak yazılmıştır.
Besin Degerleri :
Kalori: 205 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder