Fırında yapılan yemekler arasında en lezzetli olanları tavuk yemekleri sanırım. İşte bu patatesli tavuk tarifi de çok hoşunuza gidecek.
Gerekli Malzemeler
- 1 kilo patates
- 4 tavuk budu
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı konserve
- Bezelye
- Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
- Patatesleri soyup yuvarlak dilimler halinde keselim. Tavuk butlarını yıkayıp kurulayalım.
- Fırın tepsisine sıvı yağı döküp, patates dilimlerini tepsiye aktaralım. Patatesleri harmanlayarak yağın patateslere bulaşmasını sağlayalım.
- Patatesleri ve tavuk butlarını tepsiye yerleştirelim. Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek tepsiyi önceden ısıtılmış orta ısılı fırına sürerek butların üzeri pembeleşip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirelim.
- Tepsiyi fırından alıp, salçayı su ile karıştırarak butların ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
- Konserve bezelyeleri de ekleyerek tekrar fırına sürelim. Bu kez patatesler ve butlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra sade pilav eşliğinde servis edelim.
Besin Degerleri :
Kalori: 280
0 yorum:
Yorum Gönder