12 Haziran 2013 Çarşamba

Ispanaklı Fıstıklı Muffin

Ispanaklı Fıstıklı Muffin

Ispanaklı Fıstıklı Muffin tarifi
Ispanaklı Fıstıklı Muffin
Muffin delisi bir kadın olarak yeni bir tarifle geldim. Aslında bildiğiniz ıspanaklı pasta hamuru, ekstra fıstık ilavesi var. Çok az fıstık bile havasını değiştirdi kekin. Sunumu çok şık çünkü içinde sürpriz kreması var. Çocuklar parmaklarıyla bastırıp tekrar aynı şekli almasını izlediler. Anneee aynı sünger gibi olmuş dedi kızım :) Bakalım nasıl yapmışız; 

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
  • 400-500 gr kadar ıspanak
  • 2 su bardağı un(cıvık olursa biraz eklenebilir)
Krema Malzemeleri:
  • 2 bardak süt 
  • 2 kaşık un
  • 3 kaşık toz şeker
  • Yarım paket vanilya

Yapılışı:
Ispanak yaprakları(sapları konmayacak) haşlanır, soğutulur. Süzülür ve sulu kalmaması için elde iyice sıkılır. Robotta püre haline getirilir. Yumurtalar ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenir. Tahta kaşık veya bir çırpıcı tel yardımıyla karıştırılır.
 
Ispanak püresi ve iri çekilmiş fıstık eklenir, karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir. Köpüğünün sönmemesi için fazla çırpılmaz.  
 
Muffin kaplarına üzerlerinden az boşluk kalacak şekilde doldurulur. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirilir. Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediği kontrol edilebilir. Fırından çıkan pufidik muffinlerimiz bir kenarda soğumaya alınır (çocuklardan uzak bir yerde :) ) 
 
Un ve toz şeker kuru olarak iyice karıştırılır. Üzerine süt eklenir, karıştırarak pişirilir. Vanilya ve tereyağı eklenir karıştırılır, ocaktan alınır. 
 
Soğuyan krema, krema sıkacağının sivri ucuyla muffınlerin içine sıkılır. Çok fazla doldurmayın, formu bozulup üzeri çatlıyor. Üzerlerine birer fıstık batırarak servis yapabilirsiniz. 
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder